Shaslicks van de barbecue

Shaslicks van de barbecue

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Shaslicks van de barbecue

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 teentje knoflook
    • Calvé knoflooksaus
    • zout en peper
    • barbecuespiesen of satéprikkers
    • 1.5 dl tomatenketchup
    • 1 el milde paprikapoeder
    • 0.5 el gedroogde oregano
    • 600 g hamlappen
    • 2 uien
    • 2 paprika's (rood en groen)
    • 8 champignons
    • 6 plakjes ontbijtspek (iets dikker gesneden)
    • 10 el Blue Band Vloeibaar
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pers de teen knoflook boven een kom uit. Roer de tomatenketchup met het paprikapoeder en de oregano door de knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  2. Snijd de hamlappen in blokjes van ca. 2,5 cm. Pel de uien, snijd ze elk in 8 partjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze elk in 12 stukken. Veeg de champignons schoon. Snijd elk plakje spek in vieren.

  3. Steek de blokjes vlees om en om met de partjes ui, de stukjes paprika, de champignons en de stukjes spek aan de spiesen. Bestrijk de sjaslieks rondom royaal met het ketchupmengsel en leg ze op een schaal. Zet de schaal afgedekt in de koelkast en laat de sjaslieks ca. 2-3 uur marineren.

  4. Laat de sjaslieks ca. 30 minuten voor het barbecuen op kamertemperatuur komen. Bestrijk de sjaslieks rondom met de vloeibare margarine en leg ze op het rooster van de barbecue, ca. 12 cm boven het vuur. 

  5. Rooster de spiesen in 10-12 minuten bruin en gaar, keer ze regelmatig en bestrijk ze eventueel opnieuw met margarine. Serveer de sjaslieks met de knoflooksaus.

  6. Tip: ook lekker met Calvé barbecuesaus.