Slaatje met kip en scampi's

Slaatje met kip en scampi's

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Slaatje met kip en scampi's

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g scampi's
    • 2 kipfilets
    • 1 wortel
    • 2 lente-uien
    • 50 g
    • 1 krop Romeinse sla
    • 2 el
    • 60 ml
    • 15 ml
    • 1 el suiker
    • 40 blaadjes
    • 2 el sesamzaadjes
    • arachideolie
    • 1 komkommer
    • 1 el komijnzaadje
    • 60 ml Bertolli olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Spoel de komkommer en snijd hem in lange spaghettisliertjes (dat gaat het beste met een mandoline). Rasp de wortel en snipper de lente-uitjes en muntblaadjes. Scheur of snijd de sla in stukjes.

  2. Bak de scampi's goudbruin in arachideolie. Pocheer de kipfilets en snijd ze in reepjes. Laat afkoelen.

  3. Meng in een afsluitbaar potje de vissaus met de komijn, suiker, olijfolie, sesamolie, het limoensap en 15 gesnipperde blaadjes munt.

  4. Hussel de komkommer, wortel, lente-uitjes, tuinkers en sla door elkaar in een kom. Voeg de scampi's en kipreepjes er aan toe.

  5. Rooster de sesamzaadjes en bestrooi er het slaatje mee. Serveer met de dressing en de rest van de gesnipperde munt.

Misschien vind je dit ook wel lekker!