Slaatje van linzen, rode biet en geitenkaas

Slaatje van linzen, rode biet en geitenkaas

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Slaatje van linzen, rode biet en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 rode bieten (voorgekookt, in dunne plakjes)
    • 1 handje rucola
    • 2 el
    • 3 el olijfolie
    • 12 tomaten (gekonfijt)
    • 150 g linzen
    • 4 crottins de Chavignol (gehalveerd, of een andere Franse kaas)
    • peper en zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Halveer de crottins de Chavignol, snijd de rode bieten in dunne plakjes en spoel de rucola en laat goed uitlekken. Verwarm de ovengrill voor.

  2. Voor de vinaigrette meng je de sherry-azijn met wat zout en peper in een kom. Roer vervolgens de olijfolie erdoor. Zet even apart.

  3. Doe de linzen in een kom en roer er 1 eetlepel vinaigrette door. Lepel wat linzen op elk bord. Leg er wat plakjes rode biet op, drie gekonfijte tomaten en wat rucola. Zet apart.

  4. Leg de kaasjes op een bakblik en zet het 2 à 3 minuten onder de grill.

  5. Garneer elk bord met 2 crottin-helften. Serveer met de resterende vinaigrette in een kommetje.