Slagroom van kokosmelk

Slagroom van kokosmelk

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Slagroom van kokosmelk

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • tl vanille-extract
    • 2 el maple syrup of honing
    • 2 pakjes Conimex kokosmelk
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Belangrijk is dat je geen light-versie van de kokosmelk gebruikt, hierbij is het namelijk vaak zo dat de melk bestaat uit één samenhangende substantie. Bij de volle variant bestaat de inhoud vaak uit twee delen: een waterachtig deel en een crème-achtig deel. Deze crème is de basis van je slagroom.
  2. Maak het blik met kokosmelk open en schep de harde substantie eruit en doe dit in een hoge kom. Het vocht dat achterblijft kun je bewaren voor in bijvoorbeeld smoothies.
  3. Voeg aan het harde kokosmengsel de maple syrup of honing toe. Houd je van een lichte kokossmaak aan je slagroom? Kies dan honing. Houd je daar juist niet van? Gebruik dan maple syrup. Als je vanille lekker vindt, kun je een paar druppeltjes vanille-extract toevoegen.
  4. Mix nu goed door, totdat de klontjes verdwijnen. Je bent op zoek naar een lobbige, klontvrije substantie die een beetje blijft kleven aan je mixer (zie foto).
  5. Weetje: in een luchtdicht afgesloten bakje kun je deze slagroom ongeveer 4 tot 5 dagen gekoeld bewaren.
Bron: Phood

Misschien vind je dit ook wel lekker!