Slagroomijs Aardbeientaart

Slagroomijs Aardbeientaart

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Slagroomijs Aardbeientaart

Ingrediënten voor 4 personen
    • 0.5 pak bastognekoekjes
    • 150 g amandelen (geschaafd)
    • 50 g margarine
    • 250 ml
    • 50 g basterdsuiker (wit)
    • 250 g aarbeien
    • poedersuiker
Meer dan 1 uur

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de onderkant van de springvorm en bekleed de vorm met een stukje bakpapier.

  2. Hak in een keukenmachine de bastognekoeken, de amandelen en de boter tot een mix en druk deze uit op de bodem van de springvorm. Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat afkoelen.

  3. Rooster de 50 gram amandelen in een pan met antiaanbaklaag, op niet al te hoog vuur. Laat ze afkoelen op een bord. Haal het ijs uit de vriezer. Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf. Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en snijd de aardbeien doormidden.

  4. Verdeel de helft van het ijs op de bodem van de springvorm. Schep de aardbeien erover en dek af met het overgebleven ijs.
    Smeer met een spatel of pannenkoekmes de slagroom over de taart en garneer deze met de geroosterde amandelen. Zet de taart 2 uur in de vriezer om op te stijven.

  5. Haal de taart 10 minuten voor serveren uit de vriezer. Haal de taart uit de springvorm, zet op een onderbord en strooi er poedersuiker overheen.

Bron: Hertog

Misschien vind je dit ook wel lekker!