Slanke salade met geroosterde rode bieten

Slanke salade met geroosterde rode bieten

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Slanke salade met geroosterde rode bieten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 el
    • 1 handje broccolikers
    • peper en zout
    • 1 handje rucola
    • 80 g zachte geitenkaas
    • 5 blaadjes salie
    • 1 bol knoflook
    • 1 kg rauwe bieten
    • 3 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakken. Doe ze in een braadslee. 

  2. Snijd de knoflook ongepeld overdwars doormidden. Snijd of scheur de salieblaadjes in reepjes en schep met de knoflook door de bieten. 

  3. Doe er de olijfolie bij. Zorg dat de bieten en de knoflook aan alle kanten bedekt zijn met een dun laagje olie. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. 

  4. Laat de bieten ongeveer 15 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de braadslee in de oven en rooster de bieten in ongeveer 35 minuten gaar. 

  5. Haal de schaal uit de oven, besprenkel met de balsamicoazijn en verbrokkel de geitenkaas erboven. Zet de schaal nog 5 minuten onder de grill. 

  6. Garneer de bieten met een handje rucola en (zelfgekweekte) broccolikers. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!