Slasoep met spiesjes

Slasoep met spiesjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Slasoep met spiesjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 kroppen
    • 2 uien
    • 1 teentje knoflook
    • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
    • 1.5 l
    • 200 g soepballetjes
    • 100 g (verse)
    • margarine
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel de uien en hak ze grof. Pel de knoflook en pers ’m. Maak de blaadjes sla los, verwijder de dikke nerf en spoel ze.
  2. Smelt wat margarine in een soeppan. Stoof de ui en knoflook glazig. Voeg de sla (houd enkele blaadjes apart voor de afwerking) en het kruidentuiltje toe. Laat 3 minuten meestoven. Overgiet met de bouillon. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15 minuten sudderen. 

  3. Bak ondertussen in een pan de soepballetjes goudbruin in wat margarine. Rol kleine balletjes van de kruidenkaas.

  4. Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Kruid met peper en zout. Houd warm.

  5. Prik de gehaktballetjes, afgewisseld met de kaasballetjes, op 8 spiesjes. Snipper de apart gehouden blaadjes sla fijn. Serveer de soep in kommetjes en werk af met slasnippers en 2 spiesjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!