Slavink in zoetzure ketjapsaus

Slavink in zoetzure ketjapsaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Slavink in zoetzure ketjapsaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g zilveruitjes + 75 ml vocht
    • 2 tl
    • 600 g spitskool (koelvers)
    • 50 ml ketjap manis
    • 4 el zonnebloemolie
    • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
    • 4 slavinken
    • 300 g witte rijst
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar. 

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bestrooi de slavinken met peper en bak ze in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Neem het vlees uit de pan. Bak in het bakvet de tomatenpuree 1 minuut zachtjes.

  4. Voeg de ketjap toe en roer de aanbaksels los. Doe de zilveruitjes met het vocht in de pan en roer tot een gladde saus. Leg het vlees terug in de pan en houd warm.

  5. Verhit in een wok de laatste 2 eetlepels olie. Roerbak de spitskool 3 minuten.

  6. Schep de kerriepoeder en de rijst erdoor en breng op smaak met zout en peper. 

  7. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de slavinken met de saus bij.

  8. Aantal kcal: ca. 730 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!