Snelle pasta met tomaten-ricotta saus

Snelle pasta met tomaten-ricotta saus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Snelle pasta met tomaten-ricotta saus

Ingrediënten voor 3 personen
  • Ingrediënten

    • 175 g
    • 2 tl gedroogde basilicum
    • 1 witte ui
    • water
    • 1 tl chilipoeder
    • 1 teen knoflook
    • 4 el
    • 0.5 bouillonblokje
    • 3 tomaten
    • 1 el tomatenpuree
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwzijgingen op de verpakking (10-12 minuten). Snijd het uitje in kleine stukjes en snijd ook de tomaat in stukken. 

  2. Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak het gesnipperde uitje samen met de knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree toe en roer alles goed door.

  3. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee en voeg dan ook de stukken tomaat, een grote scheut water en het bouillonblokje toe. (Verkruimel het bouillonblokje een beetje tussen je handen.) Laat de saus een paar minuten koken totdat de tomaat een beetje zacht is.
  4. Voeg de ricotta toe en roer alles goed door. Haal de pan van het het vuur en pureer de saus met een staafmixer.

  5. Zet de saus nog eventjes terug op het vuur en voeg het chilipoeder en de basilicum toe en roer alles weer goed door. Serveer de pasta met de tomaten-ricotta saus. Bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas en verse basilicum.

  6. Aantal kcal: ca. 584 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!