Snelle rijst met biefstukreepjes

Snelle rijst met biefstukreepjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Snelle rijst met biefstukreepjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g sperziebonen
    • 2 scheutjes ketjap manis
    • 2 el
    • 0.5 el sesamzaadje
    • 8 takjes koriander vers
    • 350 g witte rijst
    • 400 g biefstukken
    • 2 rode uien
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze 6 tot 8 minuten in kokend water. Gebruik een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. 

  2. Giet de boontjes af als ze klaar zijn. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik opnieuw een scheutje ketjap in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. 

  3. Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Pel, halveer en snipper de uien. Hak de koriander fijn. Laat een wok of een grote diepe pan op hoog vuur heet worden. 

  4. Doe wat olie in de pan en voeg daarna de biefstukreepjes en de ui toe. Roerbak 2 minuten en voeg daarna de (warme) sperziebonen en sesamzaadjes toe. Roerbak nog eens 2 minuten. 

  5. Voeg de honing toe en 4 eetlepels ketjap. Roer driekwart van de fijngehakte koriander door de rijst. Verdeel de rijst en de geroerbakte biefstuk over 4 borden en strooi de rest van de koriander erover.

Misschien vind je dit ook wel lekker!