Snelle rijstschotel met broccoli en gehakt

Snelle rijstschotel met broccoli en gehakt

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Snelle rijstschotel met broccoli en gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 stuks paprika (naar keuze)
    • 1 prei
    • 1 ui
    • 25 g margarine
    • 500 ml melk/bouillon
    • 4 tl
    • 300 g (zilvervlies) rijst
    • 150 g
    • 25 g
    • 1 stuk broccoli
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Zet een pan water op en kook de rijst. Zet nog een pan water op en kook de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten. Snipper ondertussen het uitje en snijd de prei in paprika in stukjes. 

  2. Smelt de margarine in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de prei, paprika, ui en kerriepoeder toe en bak dit ongeveer 4-5 minuten. Voeg vervolgens de bloem toe en meng even goed door elkaar. Na ca. 1 minuut kun je de melk of bouillon toevoegen. 

  3. Laat de saus circa 3-4 minuten pruttelen. Voeg ook de broccoliroosjes toe. Als de saus de goede dikte heeft (eventueel met behulp van een beetje allesbinder) is het gerecht klaar. Serveer het saus met de rijst en smullen maar!

Geen tijd of zin om uren te koken? Maak eens deze pitabroodjes met kikkererwten!

Want er is altijd ruimte voor een toetje: Aardbeien "kebab" met roomijs

Lees ook: De keukengeheimen van Janny van der Heijden

Lees ook: Zo heb jij voortaan al je online recepten op 1 plek

Misschien vind je dit ook wel lekker!