Snelle samosa's

Snelle samosa's

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Snelle samosa's

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 ei
    • 1 kg aardappel
    • 1 rode peper
    • 1 teen knoflook
    • 5 cherrytomaatjes
    • 1 kleine ui
    • 80 g erwten
    • 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180°C. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes ongeveer 5 minuten.

  2. Snipper het uitje en snijd de knoflook en rode peper fijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje met de knoflook, rode peper en kerriepoeder aan.
  3. Voeg na ca. 2-3 minuten de erwtjes, gehalveerde cherrytomaatjes en de gekookte aardappelblokjes toe. Bak dit nog een paar minuten mee en zet dan het vuur uit.

  4. Schep wat van het groentemengsel op een bladerdeegplakje en vouw het deeg daarna dubbel. Even aandrukken met een vork.

  5. Smeer eventueel de bovenkant van het bladerdeeg in met een beetje ei en zet de samosa’s dan ca. 20 minuten in de oven.

  6. Aantal kcal: 423 p.p.