Snelle sateetjes met gebakken boontjes

Snelle sateetjes met gebakken boontjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Snelle sateetjes met gebakken boontjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 grote kruimige aardappelen (schoongeboend)
    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • 1 beker crème fraîche (125 ml)
    • 500 g hamlappen (in blokjes)
    • 6 el olijfolie
    • 2 tl
    • 1 tl gedroogde oregano
    • 700 g sperziebonen (schoongemaakt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Leg de aardappelen in een magnetronschaal. Pof ze op vol vermogen in de magnetron in 10 minuten gaar.

  2. Schep het vlees om met de kerriepoeder, de knoflook, de oregano en 2 eetlepels olijfolie.  Rijg het vlees aan spiesen.

  3. Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de sateetjes in 6 minuten bruin en gaar. 

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de sperziebonen in 5 minuten beetgaar.

  5. Snijd een kapje van de aardappelen, schep er een lepel zure room en peper naar smaak op. Serveer met de sateetjes en gebakken bonen.