Snijboontjes en mais met ham-kaassaus & tartaartjes met gevulde olijven

Snijboontjes en mais met ham-kaassaus & tartaartjes met gevulde olijven

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Snijboontjes en mais met ham-kaassaus & tartaartjes met gevulde olijven

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g snijbonen
    • 1 blikje mais (korrels of kolfjes)
    • 4 el olijven (gevuld met piment of amandel)
    • 1 kleine ui
    • 500 g tartaar
    • 5 el Blue Band Vloeibaar
    • 800 g aardappelpartjes (voorgekookte)
    • 1 zakje Knorr mix voor ham-kaassaus
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Haal de puntjes van de snijbonen af en snijd in schuine ruitjes. Laat de mais uitlekken. Snijd de olijven in plakjes. Pel en snijd de ui fijn.
  2. Meng de tartaar met de olijven en de ui. Vorm er met natte handen 4 tartaartjes van. Verhit 2 eetlepels margarine in een koekenpan. Druk de tartaartjes een beetje plat en bak ze in de koekenpan in ca. 10 minuten om en om bruin en gaar.
  3. Kook ondertussen de snijbonen in ruim kokend water in ca. 10 minuten gaar. Giet af in een vergiet. Zet de pan terug op het vuur. Voeg 1 eetlepel margarine, de snijbonen en de mais toe en laat het geheel even warm worden.
  4. Verhit 2 eetlepels margarine in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes ca. 10 minuten tot ze lichtbruin zijn. Schep ze geregeld om.
  5. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Verdeel de snijbonen met mais en de gebakken aardappelpartjes over 4 borden. Leg de tartaartjes ernaast. Schep de ham-kaassaus over de snijbonen.
  7. Tip: vervang de gevulde olijven door (ongewelde) rozijnen.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!