Soep van geroosterde pompoen met chips van zoete aardappel

Soep van geroosterde pompoen met chips van zoete aardappel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Soep van geroosterde pompoen met chips van zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 Hokkaidopompoen (1,5 kg)
    • 3 teentjes
    • 1 ui
    • 1 preiwit
    • 1 zoete aardappel
    • 1 l kippenbouillon
    • komijnpoeder
    • olijfolie
    • peper
    • zout
    • frituurolie
    • room (tip: Blue Band Finesse voor Verrijken)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd ’m in parten, met de schil eraan. Leg ’m op een bakplaat, samen met de teentjes knoflook en besprenkel met olijfolie. Kruid met komijn, peper en zout. Zet 35 à 40 minuten in de oven.

  2. Snijd het preiwit in ringen, snipper de ui en stoof ze samen in een grote pan met olijfolie. Doe de geroosterde pompoen in een pan. Duw de tenen knoflook uit hun pel en doe ze erbij. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout. 

  4. Schil de aardappel en snijd ’m in flinterdunne plakjes. Dat lukt het best met de mandoline. 

  5. Frituur de plakjes aardappel tot ze krokant zijn. Serveer de soep in borden of kommetjes en werk af met een druppeltje room en de chips van zoete aardappel.

Misschien vind je dit ook wel lekker!