Soezentaart

Soezentaart

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Soezentaart

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 2.5 dl (voor het deeg)
    • 150 g (voor het deeg)
    • 5 eieren (voor het deeg)
    • zout
    • 2 el amandelschilfers
    • 125 g amandelen (witte)
    • 115 g hazelnoten (gepelde)
    • 4 el
    • 350 ml (voor de vulling)
    • 2 tl
    • 2 eieren (voor de vulling)
    • 80 g (voor de vulling)
    • 40 g (voor de vulling)
    • 1 el poedersuiker (voor het deeg)
    • 175 g (voor de pralinépasta)
    • 100 g margarine (voor het deeg)
    • 150 g margarine (op kamertemperatuur, voor de vulling)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.

  2. Voor de de pralinépasta: Rooster de noten 10 minuten in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe de noten in een mengkom.

  3. Breng 60 ml water met de suiker aan de kook en laat inkoken tot een donkerbruine karamel. Giet de karamel over de noten en laat 1 uur volledig afkoelen en hard worden. 

  4. Hak de noten fijn in de keukenmachine en doe er lepel per lepel de olie bij. Zo ontstaat er een smeuïge notenpasta. Zet de pasta apart. 60 g van dit mengsel is nodig voor de vulling van de taart.

  5. Voor het deeg: Breng de melk aan de kook en meng er de margarine onder. Voeg de bloem en een snufje zout toe. Laat de pan op een matig vuur staan en blijf roeren met een houten lepel tot er een bal van deeg overblijft. Schep het deeg in een kom en laat enkele minuten rusten.

  6. Roer met een garde één voor één de eieren door het beslag. Voeg het 5de ei alleen toe als het beslag nog te hard is. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit een krans van ongeveer 25 cm diameter op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met poedersuiker en geschaafde amandelen. Bak ca. 25 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

  7. Voor de vulling: Verwarm de melk met de koffiepoeder. Klop de eieren met de suiker wit-schuimig. Voeg het koffiemengsel toe aan het ei-suikermengsel. Zet het mengsel op het vuur en laat indikken. Laat afkoelen in de koelkast.

  8. Haal het mengsel uit de koelkast en meng er de margarine, het zout en 60 g van de pralinépasta door. Doe dit mengsel in een spuitzak. 

  9. Snijd de bovenzijde van de soezentaart en spuit de crème op de onderzijde. Leg de bovenzijde er weer op en laat opstijven in de koelkast.

Misschien vind je dit ook wel lekker!