Soto Ajam- Indonesische kippensoep met ei, taugé en rijst

Soto Ajam- Indonesische kippensoep met ei, taugé en rijst

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Soto Ajam- Indonesische kippensoep met ei, taugé en rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 2 tenen knoflook
    • 150 g
    • 2 el Conimex wokolie
    • 250 g kipfilets
    • 95 g Conimex Boemboe Ajam Paniki
    • 4 eieren
    • 100 g taugé
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit een eetlepel Wok Olie in een soeppan en bak hierin de ui en de knoflook op een hoog vuur lichtbruin. Voeg de (hele) kipfilet, de Boemboe Ajam Paniki en 1 l water toe en breng aan de kook. Laat het ca. 15 minuten zachtjes koken.
  3. Kook de eieren in 8-10 minuten hard. Laat ze afkoelen, pel en halveer ze.
  4. Haal de kipfilet uit de soep en verdeel het vlees in zeer fijne stukjes.
  5. Verhit een el olie in een koekenpan en bak hierin op een hoog vuur het fijne kippenvlees in 4 minuten goudbruin.
  6. Verdeel het gebakken kippenvlees, de taugé, de rijst en de eieren over 4 diepe borden of kommen en giet hier de hete soep in.

Soto ajam is een typisch Indonesiche soep. Deze rijst met de kip in een ajam paniki boemboe van conimex maakt dat dit recept een maaltijdsoep is.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!