Spaans aardappelpannetje met chorizo

Spaans aardappelpannetje met chorizo

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Spaans aardappelpannetje met chorizo

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el platte peterselie (grofgehakt)
    • 75 g zwarte olijven
    • 1 rode paprika (in reepjes)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild in blokjes)
    • 1 el amandelschaafsel
    • 1 chorizo worst (250 g) (in halve plakjes)
    • 1 el olijfolie
    • 2 uien (gesnipperd)
    • 1 groene salade (voor erbij)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie.

  2. Bak de chorizo 2-3 minuten.

  3. Bak de ui en de paprika 4-5 minuten mee.

  4. Schep de aardappelblokjes door de chorizo en bak ze op matig vuur met de deksel op de pan 5 minuten.

  5. Neem de deksel van de pan en bak de aardappelblokjes in nog 5-6 minuten gaar.

  6. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.

  7. Schep de olijven met het amandelschaafsel en de peterselie door het aardappelpannetje en breng op smaak met zout en peper. Serveer er een groene salade bij.

  8. Aantal kcal: 583 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!