Spaanse aardappel-knolselderijsoep

Spaanse aardappel-knolselderijsoep

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Spaanse aardappel-knolselderijsoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 grote ui (in halve ringen)
    • 2 teentjes knoflook (geperst)
    • 1 peper (rode, fijngesneden)
    • 2 el olijfolie
    • 500 g aardappels (geschild en in blokjes)
    • 1.25 l
    • 2 takjes
    • 300 g knolselderij (in blokjes)
    • 100 g (in dunne plakjes)
    • 3 el (fijngesneden)
    • 1 snufje paprikapoeder
    • 3 takjes
    • 1 laurierblaadje
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit wat olie in een (soep)pan en bak de ui, de knoflook en de rode peper ca. 10 minuten op laag vuur.

  2. Voeg de aardappelen, bouillon, tijm, laurier en peterseliestelen toe en breng alles aan de kook.

  3. Kook de soep ca. 20 minuten. Voeg na 10 minuten de knolselderij toe en breng op smaak met zout en peper.

  4. Bak de plakjes chorizo krokant in een droge koekenpan. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Garneer de soep met de chorizo, peterselie en bieslook en bestuif met wat paprikapoeder.

  6. Aantal kcal: ca. 325 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!