Spaanse aardappeltjes met vlees

Spaanse aardappeltjes met vlees

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Spaanse aardappeltjes met vlees

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 stuks filetlapjes a la minute
    • 2 el
    • 1 ui
    • 4 tl
    • 1 teen knoflook
    • 6 aardappels
    • 5 tomaten
    • 200 g serranohammen
    • 1 tl suiker
    • 4 tl
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit 100 ml olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook, rode peper en de serranoham toe. Bak dit 10 minuutjes en roer er regelmatig doorheen.

  2. Vervolgens voeg je de paprikapoeder en de bloem toe.
  3. Bak dit al roerende één minuut, let op dat de bloem niet aanbrandt.
  4. Voeg de tomaten in blokjes, zout en suiker toe. Breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur lager, leg de deksel op de pan en laat 10 minuten door sudderen.

  5. Haal de ham uit het tomatenmengsel en bewaar dit eventueel voor een ander gerecht. Voeg de wijn toe en pureer alles tot een gladde saus.

  6. Verhit olijfolie in een pan tot die heel heet is. Bak de aardappeltjes tot dat ze goudbruin zijn. Bak tegelijkertijd met de aardappeltjes het vlees.
  7. Bestrooi de aardappels naar smaak met zout. Serveer de tomatensaus apart of over de aardappeltjes.
  8. Aantal kcal: 430 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!