Spaanse bonenstamp met chorizo

Spaanse bonenstamp met chorizo

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Spaanse bonenstamp met chorizo

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bosje platte peterselie (grof gehakt)
    • 1 paprika rood (in reepjes)
    • 1 chorizoworst (à 250 gr, in plakjes)
    • 2 el Bertolli olijfolie
    • 2 uien (in ringen)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 1 1reuzenbonen lima
    • 2 el amandelschaafsel
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
  3. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de chorizo hier 2 minuten in. Bak de uiringen 1 minuut mee. Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten. Schep de bonen en peterselie erdoor.

  4. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er de chorizo met de groenten door en breng op smaak met zout en peper.

  5. Schep de stamppot op 4 borden en bestrooi met het amandelschaafsel. Lekker met zoetzure augurken.

Misschien vind je dit ook wel lekker!