Spaanse paella

Spaanse paella

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Spaanse paella

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 750 g grote garnalen (ongepeld)
    • 1 teentje knoflook (in plakjes gesneden)
    • peterselie (een paar takjes, grofgehakt)
    • 50 g (in plakjes gesneden)
    • 1 ui (grof gesnipperd)
    • 1 rode paprika (in kleine blokjes)
    • 400 g (of risottorijst)
    • saffraan (een paar draadjes)
    • 1 blokje visbouillon (Knorr)
    • mossel (een flinke hand, afgespoeld)
    • vloeibare margarine
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen met de knoflook 4 minuten op hoog vuur. Schud regelmatig om. Bestrooi met de peterselie, schep alles uit de pan op een bord en houd apart.
  2. Voeg nog wat margarine toe aan dezelfde pan en bak de chorizo met de ui en rode paprika ca. 5 minuten.
  3. Voeg de rijst en saffraan toe en bak een paar minuten mee. Voeg 1,5 liter water toe en het bouillonblokje. Breng aan de kook, roer alles goed door en laat in ca. 20 minuten op laag vuur gaar worden.
  4. Leg na ca. 15 minuten, als de rijst bijna gaar is, de mosselen op de rijst. Leg een deksel op de pan en stoom de mosselen gaar, het vocht van de mosselen trekt in de rijst.
  5. Verdeel als de rijst gaar is de garnalen over de paella en warm ze even mee. Lekker met partjes citroen en aïoli.

Misschien vind je dit ook wel lekker!