Spaghetti all’amatriciana

Spaghetti all’amatriciana

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Spaghetti all’amatriciana

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • 1 el balsamicoazijn
    • 1 ui
    • 300 g gorgonzola
    • 150 g rucola slamelange
    • 250 g gerookte spekreepjes
    • 4 el platte peterselie (grof gehakt)
    • 4 el olijfolie
    • 2 blikken (à 400 gr) gepelde tomaten
    • Parmezaanse kaas (voor erbij)
    • 1 rode peper
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen.
  2. Snijd de rode peper in de lengte door. Verwijder naar wens de zaadlijsten en snijd de peper in reepjes.
  3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de spekreepjes uit. Bak de ui met de knoflook en de rode peper 1 minuut mee. Voeg de blikken tomaat toe. Druk de tomaten met de spatel stuk. Laat de saus op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.

  4. Maak de slamelange aan met de resterende 3 eetlepel olijfolie, de balsamicoazijn, zout en peper.

  5. Roer de peterselie door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de spaghetti met de saus over 4 diepe borden. Schaaf of rasp parmezaanse kaas boven de borden.