Spaghetti met rucolapesto en garnalen

Spaghetti met rucolapesto en garnalen

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Spaghetti met rucolapesto en garnalen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g grote garnalen
    • 2 el hazelnoten
    • 300 g spaghetti
    • 5 el olijfolie
    • 300 g gorgonzola
    • 1 teen knoflook
    • 3 el Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 2 zakken (à 75 gr) rucola
    • 200 g peultjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Pureer 75 g rucola met de knoflook, 1 el pijnboompitten en ca. 75 ml olijfolie tot een smeuïge pasta. Roer de kaas en peper naar smaak erdoor.
  4. Kook de peultjes in water met zout in 4 minuten beetgaar.

  5. Verhit in een koekenpan wat olijfolie. Bak de garnalen in 5 minuten net gaar.

  6. Giet de peultjes af en spoel ze onder stromend water koud. Meng de peultjes met 75g rucola, 1 eetlepel noten, de laatste 2 eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak.

  7. Giet de spaghetti af. Meng er de pesto door en verdeel over 4 borden. Leg de de garnalen op de spaghetti. Serveer met de salade.
  8. Aantal kcal: ca. 843 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!