Spaghetti met tomaat en rucola

Spaghetti met tomaat en rucola

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Spaghetti met tomaat en rucola

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 hand basilicum
    • 5 tomaten
    • 2 handen rucola
    • 450 g verse spaghetti
    • 1 tl gedroogde of verse oregano
    • 6 el olijfolie extra vierge
    • 2 el
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook, doe de spaghetti erbij en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de tomaten en het basilicum in stukjes.

  2. Je kunt dat doen zoals je wilt - tot kleine stukjes of tot pulp, zolang je het spul maar hakt. Hak de olijven ook. Snijd de hardere stukjes van de rucola in dunne reepjes en hak de blaadjes grof.

  3. Doe alle ingrediënten met de oregano in een kom. Giet er vervolgens de balsamico en olijfolie bij en doe er voorzichtig zout en peper bij. Proef en strooi zo vaak en zo veel tot de smaak precies naar je zin is.

  4. Doe de pasta met de tomaten in een kom en hussel goed. Waarschijnlijk hoef je er geen kookvocht bij te doen omdat tomaten vrij waterig zijn, maar als je de saus toch iets te dik vindt, mag het natuurlijk wel. Werk snel, omdat de warme spaghetti anders de tomaten opwarmt en zelf afkoelt.

Misschien vind je dit ook wel lekker!