Spaghetti met tomaten-mascarponesaus & kalkoenfilet

Spaghetti met tomaten-mascarponesaus & kalkoenfilet

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Spaghetti met tomaten-mascarponesaus & kalkoenfilet

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el olijfolie
    • 100 g rucola slamelange
    • 400 g kalkoenfilets
    • 300 g gorgonzola
    • 3 el gemarineerde olijven (in olie)
    • 500 g gezeefde tomaten
    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • 1 bakje (à 250 gr) mascarpone
    • 1 el rozemarijnnaaldjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.

  2. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper. Bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

  3. Verhit in een koekenpan de resterende eetlepel olijfolie. Fruit de knoflook. Voeg de gezeefde tomaten en rozemarijn toe. Verwarm de saus 5 minuten op laag vuur.

  4. Meng intussen de sla melange, de olijven met olie en zout en peper naar smaak.

  5. Laat de mascarpone op laag vuur in de tomatensaus smelten. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Snijd de kalkoenfilet in plakjes. Verdeel de spaghetti met de saus over 4 diepe borden. Leg er de kalkoenfilet bij. Serveer met de salade.
  7. Tip: roer door de resterende mascarpone 100 ml vanillevla en 1 eetlepel aardbeienjam. Serveer met een schaal verse aardbeien.