Spaghettisalade met pesto en BBQ drumsticks

Spaghettisalade met pesto en BBQ drumsticks

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Spaghettisalade met pesto en BBQ drumsticks

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g spaghetti
    • 6 el Bertolli Pesto Rosso
    • 8 el balsamicodressing
    • 5 el (fijngehakt)
    • 2 el Bertolli voor koken, bakken en roerbakken
    • 5 gegrilde paprika's (op zoetzuur)
    • 600 g drumsticks (of kipkluifjes)
    • 1 komkommer
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af. Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes (schillen kan wel maar hoeft niet). Snijd de paprika’s in reepjes.
  2. Meng de spaghetti met 4 eetlepels pesto, de balsamicodressing, de komkommer en de paprika en laat de salade koud worden. Schep de peterselie erdoor.
  3. Bestrijk ondertussen de drumsticks met de vloeibare margarine. Gril de kip op een hete barbecue of onder de grill (200 °C) in ca. 20 minuten rondom bruin en gaar. Keer geregeld zodat ze niet te bruin worden. Bestrijk de drumsticks met de rest van de pesto en rooster nog een paar minuutjes.

  4. Serveer de pastasalade met de drumsticks op grote borden.
  5. Tip: je kunt ook kleine kipkluifjes gebruiken in plaats van drumsticks. Die zijn 5-10 minuten sneller gaar.