Speculaas cupcake

Speculaas cupcake

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Speculaas cupcake

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 1.5 tl speculaaskruiden
    • 150 g witte basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 150 g zelfrijzend bakmeel
    • 5 fijngehakte speculaasjes
    • 150 g
    • 3 grof gehakte speculaasjes
    • 1 el poedersuiker
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop met een mixer de suiker met de helft van de Blue Band Cake & Koekjes lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren toe. Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel het zelfrijzend bakmeel en de gehakte speculaasjes erdoor.

  2. Verdeel het beslag over de (papieren) bakvormpjes (vul tot ¾), bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.

  3. Klop intussen voor de crème de rest van de margarine met de poedersuiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Roer de speculaaskruiden door de botercrème. Doe de crème over in een spuitzak en laat in de koelkast opstijven.

  4. Spuit toefjes botercrème op de cakejes en garneer ze met de grof gehakte speculaasjes en bestuif ze met poedersuiker.

Misschien vind je dit ook wel lekker!