Speculaaskip met rodekool

Speculaaskip met rodekool

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Speculaaskip met rodekool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild en in stukken)
    • 2 perssinaasappels (gehalveerd)
    • 1 ui gesnipperd
    • 4 kipfilets
    • 1 kleine rodekool (in reepjes)
    • 4 el olijfolie
    • 2 tl gorgonzola
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 15 minuten gaar.

  2. Wrijf de kipfilets in met de speculaaskruiden, zout en peper.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de kipfilets in 12 minuten bruin en gaar.

  4. Verhit in een wok de resterende 2 eetlepels olijfolie. Roerbak de kool in 5-6 minuten knapperig gaar. Voeg zout, peper en eventueel een schepje suiker toe.

  5. Neem de kipfilets uit de pan. Fruit de ui in het bakvet. Knijp de sinaasappels boven de pan uit en laat het sap 2-3 minuten bruisen.

  6. Verdeel de kipfilets met de aardappelen over 4 borden. Schep er de sinaasappeljus over en serveer met de rodekool.