Speculaastaart

Speculaastaart

Een recept van Foodblogger Lekker eten met Marlon
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Speculaastaart

Ingrediënten voor 12 personen
  • Voor het deeg:

    • 350 g
    • 200 g
    • 200 g
    • 1 ei
    • 2 el koud water
    • snuf zout
  • Voor de vulling:

    • 200 g speculazen (grove)
    • 1 el kaneel
    • 1 el koekkruiden
    • 2 el kaneelsuiker
    • 2 el
    • suiker (naar smaak)
    • 6 grote appels (4 goudrenneten, 2 jonagold)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding:

  1. Maak een deeg van de bloem, suiker, boter, ei, water en het snufje zout. Kneed met je handen of zet er een mixer op. Laat het deeg rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schil de appels en snijd ze in blokjes (of schijfjes). Meng de appels met citroensap, kaneel, koekkruiden en kaneelsuiker. Proef en voeg eventueel wat suiker toe.

  3. Verdeel nu 2/3 deel van het deeg over een ingevette springvorm. Druk het met de vingers in de vorm. Verdeel dan in stukjes gebroken speculaas over het deeg.
  4. Leg de appelblokjes op de speculaas. Verdeel dan de rest van het deeg in plukjes over de appelblokjes.
  5. Bak de appel speculaastaart bruin en gaar in ca. 45 minuten.

  6. Variaties: leg een laag amandelspijs tussen de speculaas en de appel en/of roer rozijnen en noten door de appel.

  7. Foto: Sanoma Beeldbank / Joshua Resnick 

Misschien vind je dit ook wel lekker!