Speklap met appel en bietjes

Speklap met appel en bietjes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Speklap met appel en bietjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 700 g krieltjes (koelvers)
    • 50 g margarine
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 4 speklappen
    • 1 schaal (à 500 gr) gekookte bieten (in blokjes)
    • 1 goudrenet (in 12 partjes)
    • 2 el
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bestrooi de speklappen met zout en peper en bak ze in 12 minuten bruin en gaar.

  2. Smelt in een andere koekenpan de resterende 25 g margarine en bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin en gaar.

  3. Neem de speklappen uit de pan en houd warm onder een deksel.
  4. Bak de appel 2 minuten in het spekvet. Schep er de bietjes met de kaneel door en bak nog 2-3 minuten. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe.

  5. Verdeel de speklappen over 4 borden. Schep er de bietjes met de appel en krieltjes bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!