Speklap met rodekoolsalade

Speklap met rodekoolsalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Speklap met rodekoolsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el pijnboompitten
    • 5 el olijfolie
    • 2 el rode wijnazijn
    • 2 tl
    • 2 el tijmblaadjes
    • 600 g rodekolen (koelvers)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild, in stukken)
    • 4 speklappen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 12-15 minuten gaar.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de speklappen met zout en peper en bak ze in 10 minuten bruin en knapperig.

  3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
  4. Klop een dressing van de resterende 3 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, de honing, de tijm, zout en peper. Meng de rodekool met de honing-tijmdressing.

  5. Leg de speklappen op 4 borden, schep er de salade bij en serveer met de aardappelen.