Speklap met venkel & gembersiroop

Speklap met venkel & gembersiroop

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Speklap met venkel & gembersiroop

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 3 el gembersiroop of honing
    • 1 rode ui (in halve ringen)
    • 4 el olijfolie
    • 600 g venkel (in reepjes)
    • 1 teen knoflook (geperst)
    • 4 speklappen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten gaar.

  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de speklappen in 15 minuten gaar en krokant.

  3. Giet de aardappelen af. Verhit in een 2e koekenpan de resterende 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelen goudbruin en knapperig.

  4. Neem het vlees uit de pan en houd warm. Fruit de ui met de knoflook 1 minuut in het bakvet. Voeg de venkel toe en bak in 5 minuten knapperig gaar. Schep de gembersiroop met peper naar smaak erdoor.

  5. Leg de speklappen op 4 borden. Schep er de venkel bij en serveer met de aardappelen.