Speklapje met zoete uiringen

Speklapje met zoete uiringen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Speklapje met zoete uiringen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 1 el balsamicoazijn
    • 50 g margarine
    • 100 g slamelange
    • 2 uien (in ringen)
    • 2 el olijfolie
    • 4 speklappen
    • 1 tl rietsuiker
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bestrooi de speklappen met zout en peper en bak ze in 20 minuten bruin.

  2. Snijd de aardappelen in dikke plakken en kook ze ca. 10 minuten in een laagje water met zout. Smelt in een koekenpan de resterende 25 g margarine en bak de aardappelen goudbruin en krokant.

  3. Klop een dressing van de azijn, de olijfolie en zout en peper. Maak de slamelange aan met de balsamicodressing.

  4. Neem de speklappen uit de pan en houd ze warm onder een deksel. Bak in het spekvet de uiringen goudbruin. Bestrooi met de suiker en bak nog 1 minuut.

  5. Verdeel de speklappen en de uiringen over 4 borden. Serveer met de aardappelen en de salade.