Speklapjes - basisrecept

Speklapjes - basisrecept

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Speklapjes - basisrecept

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 stukken speklapjes
    • 5 el Croma Vloeibaar
    • 5 el Croma Smeltjus
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Leg de speklapjes een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen. Dep de speklapjes vlak voor het bakken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper.
  2. Verwarm op hoog vuur 5 eetlepels Croma voor bakken & braden - Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de Croma bruin wordt. Bak nu het vlees in 3 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  3. Zet het vuur iets lager en bak de speklapjes in ongeveer 20 minuten aan beide kanten bruin en krokant. Keer het vlees geregeld.
  4. Haal de speklapjes uit de pan en houd ze warm. Roer 5 eetlepels Smeltjus door het achtergebleven bakvet in de pan. Zet het vuur hoog, voeg een kopje heet water toe en laat de jus even pruttelen.
Bron: Croma