Speklapjes in tomaten-ketjapsaus

Speklapjes in tomaten-ketjapsaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Speklapjes in tomaten-ketjapsaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 tomaten (in stukken)
    • 1 komkommer (in plakjes)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 4 speklappen (gehalveerd)
    • 1 pot atjar tjampoer (350 g)
    • 75 ml ketjap manis
    • 300 g witte rijst
    • 2 el zonnebloemolie
    • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de speklappen in 4 minuten bruin aan en neem ze uit de pan.

  3. Fruit de ui met de knoflook in het spekvet. Schep de tomaat erdoor en bak 2 minuten mee. Doe de speklappen met de ketjap in de pan en smoor het vlees in 10 minuten gaar.

  4. Meng de komkommer met de atjar. Serveer de speklapjes met de rijst en de zoetzure komkommer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!