Speklapjes met een aardappelbootje

Speklapjes met een aardappelbootje

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Speklapjes met een aardappelbootje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 aardappels
    • 1 klontje margarine
    • 1 blik (300 gr) mais bonduelle
    • 1 pak speklapjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Prik de ongeschilde aardappelen rondom een paar keer in en leg ze op een bord.

  2. Pof de aardappels in de magnetron in 15 à 20 minuten gaar op 600 Watt (kooktijd afhankelijk van de grootte van de aardappelen). Dek de aardappels af met een keukendoek terwijl je de maïs verwarmt met de boter.

  3. Roerbak de speklapjes op middelhoge stand tot ze mooi bruin en kleverig zijn. Voeg een paar eetlepels water toe en roer de jus van de bodem los.

  4. Snijd van de aardappelen een kapje af en schep hier de botermaïs op. Serveer dit met de speklapjes met een lepeltje jus ernaast.