Sperziebonen met spek, ui en witte saus

Sperziebonen met spek, ui en witte saus

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Sperziebonen met spek, ui en witte saus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappelen
    • 1 ui
    • 4 gehaktballen (eventueel voor erbij)
    • 2 el olijfolie
    • 2 Knorr Basisbouillontabletten
    • 500 g sperziebonen
    • 1 zakje Knorr Witte Saus
    • 250 ml
    • 125 g magere spekreepjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Was de aardappels en snijd ze in vieren. Kook ze 7 minuten in water voor en giet ze af.
  2. Pel en snipper de ui. Roer de olijfolie met de verkruimelde bouillontabletten door elkaar. Schep de olie door de afgekoelde aardappels. Verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten lichtbruin. Schep ze tussentijds eenmaal om.
  3. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze in 8 minuten net gaar. Bereid de Knorr Witte Saus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bak de magere spekreepjes 2-3 minuten in een ruime koekenpan. Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee. Schep de sperziebonen erdoor en bak nog 2 minuten al omscheppend.
  5. Serveer de sperziebonen met de witte saus en de geroosterde aardappels. Lekker met een gehaktbal.

Nog zo'n heerlijke doordeweekse maaltijd: Kipshoarma met broccoli en knoflooksaus

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!