Spinazie-aardappelsoep

Spinazie-aardappelsoep

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Spinazie-aardappelsoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 l
    • 1 stokbrood
    • 2 el olijfolie
    • 125 g verse kruidenroomkaas
    • 300 g verse spinazie
    • 1 el amandelschaafsel
    • 800 g kruimige aardappelen
    • 1 staafmixer
    • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
    • 2 uien (gesnipperd)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 1 minuut.

  2. Bak de aardappelen 2 minuten mee zonder te kleuren.

  3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de aardappel in 15 minuten gaar.

  4. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. 

  5. Pureer de soep met de staafmixer.

  6. Laat al roerende in de warme soep de roomkaas smelten en de spinazie slinken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met het amandelschaafsel. Serveer met het stokbrood.

  7. Aantal kcal: 625 kcal p.p.