Spinazie roerbak met courgette en broccoli

Spinazie roerbak met courgette en broccoli

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Spinazie roerbak met courgette en broccoli

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 wortels
    • 1 rode ui
    • 2 el platte peterselie (fijngehakt)
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 middelgrote courgettes
    • 300 g broccoli
    • 300 g verse spinazie
    • 1 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 tablet Knorr Bouillon Finesse Tuinkruiden
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil of schrap de wortels en snijd ze in plakjes. Pel en snijd de ui in dunne partjes. Pel en snipper de knoflook. Was en snijd de courgettes in plakjes. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. 

  2. Kook de broccoli 2-3 minuten in ruim water, giet de broccoli af en laat hem goed uitlekken.

  3. Verhit de vloeibare margarine in een wok met antiaanbaklaag en bak de wortelreepjes al omscheppend ca. 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, het bouillontablet en 2 eetlepels water toe en bak alles al omscheppend 3-4 minuten.

  4. Schep de courgette en broccoli toe en bak al omscheppend 4 minuten. Schep de spinazie erdoor en laat al omscheppend slinken. Bestrooi tot slot met de peterselie en serveer direct.

  5. Tip: liever met vlees? Serveer deze groenten met een gegrilde biefstuk of kipfilet.

Roerbak recept met heel veel verse groenten. Met deze groenteschotel boordevol verse groenten en op smaak gebracht met Knorr Finesse Tuinkruiden zet je een heerlijk groentegerecht op tafel.

Bron: Knorr