Spinazie-selderijsalade met kip

Spinazie-selderijsalade met kip

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Spinazie-selderijsalade met kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 kipfilets (elk ongeveer 150 g)
    • 4 el (of evt olijfolie)
    • 40 g pijnboompitten
    • 400 g
    • 2 stengels witte selders
    • 4 lente-uien
    • 3 el
    • 2 el
    • 1 el citroensap
    • 1 snufje suiker
    • 40 g (in schilfers)
    • zout
    • peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en kleur de kip 2 à 3 minuten aan elke kant. Voeg de pijnboompitten toe en bak nog even mee. Laat de kip op laag vuur afgedekt verder garen.

  2. Maak de groenten schoon. Was de spinazie en scheur de blaadjes eventueel kleiner. Snijd de bleekselderij in boogjes en de lenteuitjes in ringen. Klop een vinaigrette van de rest van de olie met de bouillon, de balsamicoazijn en het citroensap. Breng op smaak met peper, zout en ’n snufje suiker.

  3. Snijd de kipfilets in plakjes en meng ze met de overige ingrediënten tot een salade. Bestrooi met parmezaanschilfers, werk af met de vinaigrette en serveer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!