Spinazie-tijmflapjes

Spinazie-tijmflapjes

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Spinazie-tijmflapjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 teen knoflook (fijngesneden)
    • 1 middelgrote ui (fijngesneden)
    • snufje peper en zout
    • 1 handvol takjes tijm (vooral citroentijm is lekker) (alleen de blaadjes, gesneden)
    • 50 g Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
    • 1 tl fijngeraspte citroenschil (indien gewenst)
    • 125 g koude ongezouten boter (in blokjes)
    • 1 losgeklopt ei
    • 250 g
    • 1 snufje versgeraspte nootmuskaat
    • 125 g zachte geitenkaas of ricotta
    • 1 el koolzaad- of olijfolie
    • 350 g (dikke steeltjes verwijderd)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maak eerst het deeg. Zeef de bloem en het zout of mix ze in de foodprocessor. Voeg de boter toe en wrijf deze erin met je vingertoppen, of doe de blokjes in de foodprocessor tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt. 

  2. Roer er de koude melk door, scheutje voor scheutje, tot het deeg net samenhangend is. Leg het op een werkblad en kneed kort door in een balvorm. Verpak deze in keukenfolie en leg 30 minuten in de koelkast. 

  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Voor de vulling was je de spinazie en kook dit 2 minuten. Giet af in een vergiet. Zodra de spinazie genoeg is afgekoeld, knijp je er zo veel mogelijk vocht uit. 

  4. Verhit intussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook ongeveer 8 minuten. Roer de spinazie erdoor en laat afkoelen. Doe de spinazie in een schaal en voeg de geitenkaas of ricotta toe, Parmezaanse kaas ook als je die gebruikt, en de nootmuskaat, tijm, citroenschil als je die gebruikt, ongeveer de helft van het ei en flink wat zout en peper.  

  5. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 3 mm dik, en snijd deze in 6 vierkantjes. Kwast wat water over de randen. Verdeel het spinaziemengsel over de vierkantjes, vouw de vierkantjes diagonaal dubbel en knijp de randen goed dicht. 

  6. Kwast er de rest van het ei overheen en maak bovenop een gaatje met een scherp mesje. Leg de pakketjes op de bakplaat en zet 25-30 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!