Spinazie-tomatenpasta met ricotta

Spinazie-tomatenpasta met ricotta

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Spinazie-tomatenpasta met ricotta

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 125 g
    • 600 g verse spinazie
    • 2 tenen knoflook
    • 500 g penne pasta
    • 2 el olijfolie
    • 2 blikken gepelde tomaten
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de aanwijzingen beetgaar.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook. Voeg de blikken gepelde tomaat toe en druk de tomaten met een spatel stuk.

  3. Kook de saus 5 minuten zachtjes. Voeg de spinazie in meerdere porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken.

  4. Giet de penne af en schep door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de pasta over 4 kommen en verdeel de ricotta met 2 theelepeltjes erover. Maal nog een beetje peper boven de kommen.

  6. Aantal kcal: ca. 625 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!