Spinazie-zalmrisotto

Spinazie-zalmrisotto

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Spinazie-zalmrisotto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 ml droge witte wijn
    • 100 ml Blue Band Finesse voor Koken
    • 1 l visbouillon
    • 4 el olijfolie
    • 600 g verse spinazie
    • 300 g risotto
    • 2 sjalotten (gesnipperd)
    • 1 blik roze zalm (418 g)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Fruit de sjalot. Bak de risotto mee tot de korrels glanzen.

  2. Voeg de wijn toe. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen.

  3. Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna helemaal is opgenomen. Kook de rijst zo in 15-20 minuten gaar.

  4. Maak intussen de zalm schoon en verdeel in stukjes. Verhit de laatste 2 eetlepel olie en laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen.

  5. Voeg de kookroom, spinazie en de zalm aan de risotto toe en verwarm nog 1 minuut. Breng op smaak met peper. Serveer de risotto in 4 diepe borden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!