Spinazieburger met tomatensaus en rijst

Spinazieburger met tomatensaus en rijst

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Spinazieburger met tomatensaus en rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor de spinazieburger

    • 225 g
    • 5 plakjes witte broden (zonder korst)
    • 2 el
    • peper en zout
    • olijfolie
    • 2 uien
    • 15 g (oude kaas)
    • 2 eieren
  • Voor de rijst

    • 250 g
    • 1 el bladpeterselie (gehakt)
    • 2 el pijnboompitten
  • Voor de tomatensaus

    • 1 tl gedroogde oregano
    • 1 ui
    • suiker
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 400 g (blik)
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Pel en snipper 2 uien. Stoof ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Hak de spinazie en het brood fijn. Voeg toe aan de ui en stoof even mee.

  2. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas en de eieren toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Maak 4 burgers van het mengsel. Breng de bloem op smaak met peper en zout en wentel de burgers erdoor. Laat een halfuur opstijven in de koelkast.

  3. Pel en snipper de ui voor de saus en stoof het glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe de tomaten en oregano erbij en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg indien nodig een beetje suiker toe. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten in een pan en meng ze samen met de gehakte peterselie door de rijst.

  5. Bak de burgertjes aan beide kanten goudbruin in een pan met margarine of olie. Serveer met de rijst en de tomatensaus.