Spinazie pannenkoeken

Spinazie pannenkoeken

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Spinazie pannenkoeken

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g (of volkorenbloem)
    • 2 eieren
    • 500 ml
    • 1 el Blue Band Iedere Dag
    • 200 g verse spinazie
    • crème fraîche (eventueel voor erbij)
    • pijnboompitten (eventueel voor erbij)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de vloeibare margarine erdoor.

  2. Maal de spinazie grof in de keukenmachine en meng de spinazie door het beslag.
  3. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin.
  4. Houd de spinaziepannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt.
  5. Lekker met wat geroosterde pijnboompitten en crème fraiche.

Misschien vind je dit ook wel lekker!