Spinaziepasta met ‘n eitje

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Spinaziepasta met ‘n eitje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ovenschaal (inhoud 2 liter) (ingevet)
    • 1 ui gesnipperd
    • 2 zakken verse spinazie (à 450 g)
    • 2 el olijfolie
    • 4 eieren
    • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
    • 300 g rigatoni tricolore
    • 4 el geraspte jonge kaas
    • 1 pot tomatensaus tradizionale (600 g)

Dit is een pasta waar je u tegen zegt. Dit gerecht komt pas echt samen in de oven, waar de gesmolten kaas zich hecht aan de overige ingrediënten. De eieren zijn een perfecte vleesvervanger. 

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat slinken en het vocht verdampen.

  3. Giet de pasta af. Schep er de spinazie en de tomatensaus door en schep in de ovenschaal. Maak 4 kuiltjes en breek er de eieren boven.

  4. Strooi de kaas over de pasta en bak de eieren in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten naar wens gaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker!