Spinaziesalade met avocado en chilikip

Spinaziesalade met avocado en chilikip

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Spinaziesalade met avocado en chilikip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kipfilets
    • 1 rijpe avocado (of 2 kleine)
    • zout en peper
    • 2 tl chilipoeder
    • 1 tl gemalen komijn (djinten)
    • 350 g verse spinazie
    • 4 roma tomaten
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 1.5 dl yoghurt
    • 2 el olijfolie
    • 1 teentje knoflook
    • 2 el
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Wrijf de kipfilets in met chilipoeder en djinten. Was de spinazie en verwijder eventueel de steeltjes. Snijd de tomaten in partjes.

  2. Verhit de vloeibare margarine in de koekenpan en bak hierin de kip in 12 à 15 minuten gaar en goudbruin.
  3. Meng ondertussen de yoghurt met de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

  4. Halveer de avocado(s), haal de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel ze met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
  5. Laat de gare kipfilets even uitdampen en snijd ze dan schuin in plakken. Meng de spinazie met de yoghurtdressing. Verdeel hier de kip, de avocado en de partjes tomaat over. 

  6. Verdeel de salade over 4 borden.

Een salade van spinazie, avocado en kipfilet. Lekker als lunch, maar ook geschikt als avondeten.