Spinazieschotel met karbonade

Spinazieschotel met karbonade

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Spinazieschotel met karbonade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bol mozzarella (in plakjes)
    • ovenschaal (inhoud 1,5 l, ingevet)
    • 3 el Bertolli olijfolie
    • 4 ribkarbonades
    • 50 g Parmezaanse kaas
    • 1 grote beker (à 200 gr) crème fraîche
    • 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
    • 600 g losse bladspinazie (diepvries)
    • 1 el tijm
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie, bak hierin de spinazie 6 minuten en laat al het vocht verdampen.

  3. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Leg er de spinazie op en dek af met de rest van de aardappelschijfjes.

  4. Meng de crème fraîche met 2/3 van de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak. Strijk over de aardappelschijfjes. Beleg de aardappelschrijfjes met de mozzarella en bestrooi met de rest van de kaas.

  5. Bak de spinazieschotel in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

  6. Verhit in een koekenpan de resterende 2 eetlepels olijfolie, bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 10 minuten bruin en gaar. Serveer met de spinazieschotel.