Spinazietaartje

Spinazietaartje

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Spinazietaartje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g (gewassen)
    • 100 g
    • 4 eieren
    • 8 zongedroogde tomaten in olie
    • 150 g
    • 8 plakjes deeg voor hartige taart
    • 4 el olijfolie
    • 1 el balsamicoazijn
    • 100 g slamelange
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  2. Bekleed de plakjes deeg over (4) bakvormen. Vouw of rol overhangend deeg terug. 

  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.

  4. Laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de reepjes tomaat toe en schep de spinazie op de deegbodems.

  5. Verkruimel de feta boven de taartjes. Klop de eieren los met de yoghurt en zout en peper naar smaak.
  6. Schenk het eimengsel over de spinazie. Bak de spinazietaartjes in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

  7. Maak de salade aan met de resterende olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak.

  8. Verdeel de taartjes over 4 borden en schep er de salade bij.

  9. Aantal kcal: ca. 485 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!